De structuur van
Nouveau Quartier français

Het leerwerkboek is onderverdeeld in vier hoofdstukken. Via verschillende Circuits ontdekken leerlingen de bouwstenen die ze nodig hebben om de doelgerichte eindopdracht Finale te kunnen uitvoeren.

uit Nouveau Quartier français 2 Livre de l’élève, p.5

In een Circuit ontdekken leerlingen nieuwe woordenschat en taalhandelingen (Circuit rouge), grammatica (Circuit bleu) en oefenen ze op getallen (Circuit jaune) en uitspraak/spelling (Circuit rose).

In Espace détente herhalen
leerlingen de geziene leerstof a.d.h.v. een spel.

Wanneer de verschillende Circuits afgelegd zijn, volgt de zelftoets Plein gaz! om te controleren of leerlingen klaar zijn voor de eindtaak. 

Helemaal aan het einde van een hoofdstuk bundelen leerlingen individueel of in groep de ontdekte bouwstenen in een eindtaak Finale, volgens een uitgewerkt stappenplan. Voor taalsterkere leerlingen is er ook een Finale      . 

Stop! biedt leerlingen een kans om te remediëren op grammaticale basisitems. 

In elk hoofdstuk telkens ook differentiatie: een remediëringspakket Besoin d’aide?, een verdiepingspakket Défi! en een uitbreidingspakket Col.

Het leesdossier Le mag’ biedt een brede waaier aan tekstmateriaal. De verschillende tekstsoorten komen aan bod en de thema’s sluiten nauw aan bij de leefwereld van je leerlingen. De artikels variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, wat heel wat differentiatiemogelijkheden biedt. 

De verwerkingsopdrachten staan in het Livre de l’élève, deel Livret, met veel aandacht voor taal beleven en creëren.

Le mag’

De verwerking van kortere, minder complexe teksten herken je aan het logo Besoin d’aide?. De verwerking van langere, complexere teksten herken je aan het logo Défi!. Alle bijbehorende verwerkingsopdrachten zijn dus ­uitgewerkt in functie van differentiatie.

uit Nouveau Quartier français 1 Le mag’, p. 34

uit Nouveau Quartier français 1 Livre de l’élève, livret p. 34

uit Nouveau Quartier français 1 (online) , Le mag’ extra - La bougie volante

Le mag’ heeft ook digitale aanvullingen: 

  • Le mag’ numérique: extra teksten (met voorleesfunctie, aanpasbaar lettertype en oefeningen) maar eveneens extra audio(visueel) materiaal. De teksten zijn onderverdeeld in verschillende moeilijkheidsgraden en makkelijk af te drukken.
  • Le mag’ extra: extra fictionele teksten, werken op leesplezier en genietend lezen.

Over Pelckmans

Pelckmans uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt opleidingen. Door vernieuwing, expertise en passie voor ons vak te delen, bouwen we aan de uitgeverij van de toekomst.

Neem contact met ons op

Vul onderstaande formulier in voor meer informatie of bezoek onze website.
Vul je naam in
Vul een correct e-mailadres in
Vul een opmerking in
Bedankt, je bericht is verzonden.
Er ging iets mis met het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

Deel dit magazine

Stuur deze pagina eenvoudig door of plaats als bericht op social media.

Zoeken in publicaties

Vul een zoekterm in om op te zoeken
Vul minimaal 3 karakters in.